top of page

Yvonne Hollander - Voedingsbureau

  • Plaza Sportiva
  • 6 okt
  • 3 minuten om te lezen

Welke mensen komen op consult bij de diëtist? De meeste mensen denken dat een diëtist helpt bij afvallen! Afvallen en gewicht verliezen is echter maar een klein gedeelte van het werk en de doelgroep die bij een diëtist komt. De basis van diëtetiek is de driehoek medisch, voeding en psychologie. Juist de samenhang maakt het beroep uniek en onderscheidt zich van alle andere professies die zich bewegen op het domein van voeding.


ree

Medisch; medicatie bij bepaalde aandoeningen zoals diabetes, hart- en vaatziekten, te hoog cholesterol, een te hoge bloeddruk maar ook maag-darm problemen zoals de ziekte van crohn, colitis ulcerosa of hersenaandoeningen zoals een beroerte (CVA), Afasie, migraine, depressie of Parkinson. Risico op ondervoeding bij ouderen, herstel na een operatie, of juist fitter een operatie ingaan, etc. Of consulten van niet medische aard zoals sporters die het beste uit hun training willen halen, sterker, sneller, minder vet, meer spiermassa, etc. Zwangere vrouwen of Postpartum herstel.


Op het spreekuur komen heel veel verschillende ziektebeelden, aandoeningen en personen voorbij! Al zou ik op een dag 7 personen zien die allemaal diabetes hebben, dan is geen 1 advies gelijk omdat iedereen andere gewoontes en behoeftes heeft. Wat voor de een werkt, werkt niet voor de ander.


Voeding; Wat is gezonde voeding?

Er is tegenwoordig zoveel keuze in de supermarkt. Denk alleen al aan het schap van ontbijtgranen. De keuze is reuze! Wat is dan een gezonde keuze? En hoeveel kun je ervan eten? En kun je dit dan iedere dag eten? Marketing speelt een grote rol in de voedingsindustrie. De kunst is om een product zo gezond mogelijk in de markt te zetten zodat het veel wordt verkocht, ook al is een product helemaal niet zo gezond. Het lijkt alleen een gezonde keuze door termen op de verpakking te zetten zoals ‘Extra Protein’, ‘0% vet’, ‘geen suikers toegevoegd’, ‘bevat extra vezels’. Ik geef inzicht hoe je wel gezonde keuzes kunt maken en ook lekker kunt eten. Ik leer je wat de balans is tussen gezonde voeding en ongezonde voeding. Eten hebben we nodig om te leven maar ook om het leven te vieren! Het heeft geen enkele zin om al het ongezonde eten te laten staan of je schuldig te voelen nadat je iets ongezonds hebt gegeten. Ook hierbij geldt, wat voor de een gezond is, is voor de ander helemaal niet gezond. Bijvoorbeeld melk, een gezond basis voedingsmiddel, maar als je melk niet goed kunt verteren en er alleen maar diarree van krijgt kun je het beter niet nemen. Ieder mens is uniek!


Psychologie; Eigenlijk is iedereen elke dag wel met eten bezig. Alleen al omdat je elk dag moet eten, boodschappen doen en eten bereiden in welke vorm dan ook. Iedereen maakt dagelijks keuzes (bewust of onbewust) om gezond of ongezond te eten. Om daarbij hulp in te schakelen moet er wel noodzaak zijn om iets te veranderen.

Je huidige voedingspatroon bestaat uit gewoontes en aangeleerd gedrag. Je hebt vanuit je opvoeding een eetpatroon aangeleerd en door de jaren heen veranderd dat wat door invloeden van reclame, aanbiedingen, relaties, diëten, social media, influencers, etc. Maar misschien ook wel door medicatie, smaakverandering, een medische diagnose, etc. Gedragsverandering is een lastig proces waarbij ik help bij bewustwording, motivatie, kennis, en bij terugvallen in oud gedrag, weer leren opstaan.


Wil jij een persoonlijk voedingsadvies of eens sparren over je huidige voedingspatroon?

ree

Mail: info@yvonnehollander.nl of App: 06-20164588

Of check onze website: www.yvonnehollander.nl


Vergoeding: Er wordt 3 uur per jaar vergoed door je basiszorgverzekering. Dit gaat ten koste van je eigen risico.

Wie weet tot snel!


Groetjes Yvonne en Iris

 
 
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
bottom of page