top of page

Laatste proefles Valpreventie 31 mei

Na het succes van de Pilot Valpreventie les op 26 April, komt er een tweede en tevens laatste proefles voor de mensen die de vorige les niet hebben kunnen volgen!


Gemiddeld valt elke 5 minuten een 65-plusser, door de toenemende vergrijzing is vallen een probleem wat steeds groter wordt. Valpreventie moet hier een oplossing voor bieden. 


Valpreventie betekent het voorkomen dat iemand valt, of een persoon na een val helpen het vertrouwen terug te winnen in zijn of haar lichaam. Om zo een nieuwe val te voorkomen. Een val zorgt er vaak voor dat de kwaliteit van leven minder wordt. Dit kan lichamelijk zijn, door kneuzingen of een breuk. Maar het kan ook geestelijk zijn. Mensen die zijn gevallen, zijn vaak bang om opnieuw te vallen. Er ontstaat een verlies van zelfvertrouwen. Die angst zorgt ervoor dat ze bepaalde situaties of activiteiten ontwijken. Zo ontstaat er vaak een sociaal isolement en zorgt voor eenzaamheid.   


Deze valpreventie proefles wordt gegeven in de vorm van een training die gericht is op het verbeteren van spierkracht, bewustzijn, coördinatie en balans. Ook komt het opstaan na een val aanbod. Valpreventie heeft als uiteindelijke doel om de zelfstandigheid van deze mensen te behouden en de kwaliteit van leven te verbeteren!  

Deze laatste gratis proefles vindt plaats op 31 mei om 11:30 tot 12:30 in de Yoga Studio.   Houd er rekening mee dat je schoeisel of sokken draagt met voldoende grip.  Je kunt je opgeven door een mail te sturen naar: habitsharen@gmail.com  Er zijn 10 plekken beschikbaar.  


Comments


bottom of page